top of page

Medima Angora

Medima logo.png

Medima er en produsent av merkevarer i premium kvalitet. Alle råvarer som blir brukt i Medimas produksjon kommer fra Tyskland. Medima har høye kvalitetsstandarder på tvers av alle ledd i prosessen fra innkjøp av råvarer til gjennomføring av kvalitetsprodukter. Disse standardene også utvidet til å omfatte alle materialer, etterbehandling og foredling.

leitbild-und-werte-medima-031.jpg

Medima benytter agora råvarer fra oppdrettere som behandler dyrene forskriftsmessig etter de regler som beskytter dyrenes velferd. Medima bruker kun Caregora fiber fra det velrenomerte tyske firmaet Naturfasern. Caregora er det første sertifiserte og utvalgte angorafiber der det garanteres at dyrene behandles i henhold til EU`s direktiv om dyrevelferd i tillegg til det  strengere britiske DEFRA direktivet for dyrevelferd. At Caregora overholder disse strenge retningslinjene blir testet og sertifisert av Underwriters Laboratories i Northbrock Illinois i USA som er et uavhengig testlaboratorium. 

Dokumentasjon

Medima Katalog NY uten priser 2022_Side_01.jpg

Katalog

Caregora garanterer at angorafiberen kommer fra oppdrettere av agorakanin som behandler dyrene etter følgende retningslinjer: 

  • 98/58 EC Directive of the European Community on animal care and welfare.

  • The animal Welfare Code promoted by DEFRA (British Department for Enviroment, Food and Rural Affairs).

Medima skaper en harmoni mellom viktigheten av angora som en naturlig råvare og selskapets produksjons -og styringsprosesser ved å vedta en økologisk tilnærming til all sin forretningsdrift. Ingen av deres tekstiler inneholder formaldehyd eller klorbaserte blekemidler. I tillegg til dette gir fibrene de velger til sine klær en naturlig og langvarig myk tilpasning. Dette betyr at det ikke er behov for  å behandle produktene med myknere .

Medima vedtar også en eksemplarisk tilnærming til temaet for humanøkologi (beskyttelse av menneskekroppen mot farlige stoffer funnet i tekstiler).  Deres produkter blir regelmessig testet og sertifisert av eksterne instanser. Disse prosedyrene foregår i henhold til Øko - Tex Standard 100.  Alle Medimas produkter har vist seg å være økologisk kompatible og forårsaker lite forurensing.

Medima har jobbet hardt over flere tiår for å etablere seg som en sterk premium merke som har en høy grad av troverdighet både innen handel og blant sluttbrukere.  Vår merkevare er direkte forbundet med høy kvalitet og følelse av velvære som våre produkter gir i form av varme, helse og terapeutiske fordeler.

Angorakanin er en kaninrase mange holder for pelsens skyld. Rasen er menneskeskapt og pelsen må klippes og kan brukes til tekstilproduksjon. Klær av ren angorakanin er svært varme og myke.Angorakaninen er den eneste kaninrasen som har pels som fortsetter å vokse hele livet igjennom. Andre kaninraser røyter pelsen to ganger om året. Pelsen bør derfor klippes hver nittiende dag. (Kilde. Wikipedia)

Angorakaninen har sin opprinnelse fra den Tyrkiske hovedstaden Ankara (historisk navn Angora) på 1300 tallet og har vært populær i husdyrhold for pelsens skyld i mange hundre år. Den var svært populær som kjæledyr ved det Franske hoff på 1800 tallet og spredte seg til resten av Europa. 

Medima benytter klippet angora og kun fra sertifiserte produsenter som kontrolleres for human behandling av dyrene og med krav til hygiene, dyrefor og stell. Ullen er ikke plukket. Plukking kan skade dyrene og resultatet av dette gir en råvare som ikke kan benyttes i spinnemaskinene til Medima. Kun klippet uller egnet til bruk i Medimas produkter og dette kvalitetskontrolleres av spinneriet og av eksterne organer ved hver leveranse. Medima tar avstand fra plukking som produksjonsmetode og anser denne som uetisk og ikke i samsvar med deres standard som merkevare.

Les >> Erklæring fra Medima om at de benytter kun klippet ull fra sertifiserte leverandører med human behandling av dyrene.

Les >> Uavhengig testrapport beviser at Medimas angora er klippet og ikke plukket. 

Medima sørger for at rapporten foretas ved alle leveranser av angora. Det er derfor sikret og garantert at angora er klippet og fra sertifiserte produsenter.

bottom of page